Zeeuwse Visveiling Vlissingen B.V. (EG 6660)
Verbeterpunten vastgesteld
De NVWA heeft 1 of meer (zware) overtredingen geconstateerd bij de laatste inspectie. Traject om te verbeteren is gestart.
Gebaseerd op een NVWA inspectie
De NVWA-inspecteur beoordeelt of visafslagen werken volgens de hygiënecode voor visafslagen of een gelijkwaardig procesbeheerssysteem om veilig met aangevoerde vis om te gaan. Per inspectieonderwerp kijkt de NVWA-inspecteur naar de volgende zaken:
Hygiëne en inrichting
- Houdt de ondernemer alle bedrijfsruimten, materialen en apparatuur goed schoon, en zijn deze goed onderhouden?
- Zijn de bedrijfsruimten juist ingericht?
- Houden de werknemers van het bedrijf zich aan de regels voor een goede persoonlijke hygiëne?
- Gebruikt het bedrijf water van drinkwaterkwaliteit?
- Zorgt de ondernemer ervoor dat het afval op de correcte manier wordt behandeld, verwijderd en opgeslagen?
- Neemt de ondernemer voldoende maatregelen om ongedierte uit de bedrijfsruimten te weren en te bestrijden?
Gevaren voor de volksgezondheid
- Benoemt de ondernemer in elk processtadium alle relevante gevaren voor de voedselveiligheid?
Voedselveiligheidsplan opstellen
- Benoemt de ondernemer alle kritische controlepunten?
- Stelt de ondernemer voor elk kritisch controlepunt de grenzen vast?
- Stelt de ondernemer procedures vast voor het bewaken van deze kritische controlepunten?
- Stelt de ondernemer corrigerende maatregelen vast voor het geval dat het bedrijf een kritisch controlepunt onvoldoende beheerst?
Voedselveiligheidsplan uitvoeren
- Zorgt de ondernemer voor een goede bewaking van de kritische controlepunten zoals vastgelegd in het voedselveiligheidsplan van het bedrijf?
- Voert de ondernemer corrigerende maatregelen uit in het proces in het geval dat het bedrijf een kritisch controlepunt onvoldoende beheerst?
- Voert de ondernemer corrigerende maatregelen uit op de producten in het geval dat het bedrijf een kritisch controlepunt onvoldoende beheerst?
Documentatie en verificatie
- Registreert de ondernemer de controles en corrigerende maatregelen die hij uitvoert in zijn bedrijf, en bewaart hij deze documentatie?
- Stelt de ondernemer verificatieprocedures vast om na te gaan of het voedselveiligheidsplan naar behoren functioneert?
- Toetst de ondernemer of de eigen, vastgestelde grenzen nog voldoen aan de aan de actuele (wettelijke) grenzen?
Melden en traceren
- Kan de ondernemer op ieder moment aantonen van wie zijn bedrijf producten ontving?
- Kan de ondernemer op ieder moment aantonen aan wie zijn bedrijf producten leverde?
- Onderneemt de ondernemer de juiste en voldoende acties als blijkt dat zijn bedrijf onveilige levensmiddelen (= schadelijk of ongeschikt) verhandelt?